Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Lukemiseen liittyvät koulutukset opettajille

Yliopistojen ja muiden tahojen järjestämät koulutukset on suunnattu esiopetuksen, perusopetuksen, lukion ja ammatillisen koulutuksen opettajille.

Lukeva koulu -webinaarit

Lukuliikkeen Lukeva koulu -malliin ilmoittautuneille kouluille tarjotaan vuoden 2022 aikana laaja sarja erilaisia asiantuntijaluentoja. Tutustu luentosarjaan sivulla: Webinaarit – Lukuliike.

Polkuja medialukutaitoon -koulutuskokonaisuus (Uudet lukutaidot)

Koulutuskokonaisuus tarjoaa tukea medialukutaidon kehittämiseen osana opetus- ja kasvatustyötä. Maksuttomat ja avoimesti verkossa saatavilla koulutukset on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen ammattilaisille sekä kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.

Lue lisää: Polkuja medialukutaitoon -koulutuskokonaisuus – Uudet lukutaidot

Täydennyskoulutusohjelmia

Täydennyskoulutusohjelmia ovat esimerkiksi: ILO – Innovatiivista pedagogiikkaa lukemisen ja kirjoittamisen opettamiseen (Helsingin yliopisto), Lukeminen lentoon, kirjoittaminen kiitoon (Oulun yliopisto), LUKILOKI (Jyväskylän yliopisto), GRÄNSLAND (Turun yliopisto), Lukuklaani (Lastenkirjainstituutti) sekä Kieli ja kirjallisuus luku- ja kirjoitustaidon opetuksen ytimessä (Tampereen yliopisto). Osa koulutuksista on päättynyt, mutta kannattaa seurata koulutusten jatkoa.

 

Kieliverkoston täydennyskoulutukset

Tutustu koulutukseen

Lukiloki (Jyväskylän yliopisto)

Tutustu koulutusohjelmaan