Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

Tiedotteet

07.05.2021

Assistentin työpaikka avoinna Lukuliikkeessä, Opetushallituksessa!

Haemme pikaisella haulla tarmokasta ja osaavaa työntekijää, assistenttia, Lukuliike-tiimiin.

Pääset mukaan kansalliseen lukutaitotyöhön ja osaksi hienoa työskentelytiimiä, jossa joka päivä saa käyttää luovuutta, osaamista ja inspiroitua yhdessä tekemisestä ja kehittämistyöstä!

Lukuliikkeen assistentin tehtävänä on tukea lukutaito-ohjelman toimeenpanoa ja avustaa Lukuliike-koordinaattoreiden työtä. Lukuliikkeen keskeisenä tehtävänä on laatia Kansallinen lukutaitostrategia sekä yleisemmin koordinoida ja koota yhteen lukutaitoa edistävää toimintaa varhaiskasvatuksessa, eri koulumuodoissa ja eri toimijoiden kanssa sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Assistentti huolehtii Lukuliikkeen viestinnästä (lukuliike.fi-sivusto) sekä verkostoista ja osallistuu Kansallisen lukutaitostrategian laadintaan sekä lukutaito-ohjelman toimeenpanoon yhdessä Lukuliike-tiimin kanssa. Lisäksi nuorten ja aikuisten lukutaidon edistämiseen liittyy valtionavustustoiminnan avustavat tehtävät ja toiminnan tukeminen.

 

Katso hakuilmoitus täältä.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Lukutaitotyö on tavoittamista, tunnistamista ja tukemista

Kansallisen lukutaitostrategian webinaarissa 23.3. esiteltiin Suomessa toteutettuja hankkeita, joista on saatu tärkeätä tietoa ja käytänteitä lukutaitotyön tukemiseksi. Ohjelma eteni elinkaaren mukaan varhaislukemisesta aikuisten lukemiseen. Mukana oli monenlaisia tulokulmia monilukutaitoon, medialukutaitoon,…

Lue lisää

Artikkeli

 7.4.2021 klo 13-16 Webinaari: Kansainvälisiä näkökulmia lukutaidon kehittämiseen ja menetelmiin / Webinar: international perspective to literacy and reading promotion

Tervetuloa kuuntelemaan Kansallisen lukutaitostrategian webinaaria kansainvälisistä käytännöistä ja menetelmistä muualla maailmassa. Welcome to the webinar of the Finnish National Literacy Strategy - International perspective to literacy and reading promotion.

Lue lisää

Artikkeli

Syksyn 2020 Lukuliike koulussa -pilotin loppuraportti on julkaistu

Yhteensä 54 koulua ympäri Suomen osallistui Lukuliike koulussa – pilottiin syksyllä 2020. Pilotti tavoitti 18 990 oppilasta ja 628 opettajaa.

Lue lisää

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon!

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja yhdistää lukemisen ja liikkumisen riemun Huuhkajien historialliseen EM-lopputurnauspaikkaan! Suomen Palloliiton luoman Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan tavoitteena on tukea, kannustaa ja innostaa lapsia…

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike jakaa avustusta nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin

Opetushallitus avaa haettavaksi 300 000 euroa nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin.

Lue lisää

Tiedotteet

Kirjaston ja perusopetuksen yhteistyön avuksi mallisopimus

Kirjaston ja peruskoulun yhteistyön avuksi on valmistunut valtakunnallinen malli, jonka toivotaan helpottavan yhdessä sopimisen prosessia ja yhdenvertaistavan käytäntöjä kautta maan. Linkki malliin löytyy jutusta.

Lue lisää