Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

24.09.2021

Jokainen on lukija – Turun kirjamessut 1.-3.10.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä Lukuliike on mukana Turun kirjamessuilla Jukola-lavalla klo 14.10-15 Jokainen on lukija -keskusteluissa. Katso tapahtuman lähetys Kirjastokaistalla tai tule paikan päälle messuille!

Jos tulet paikan päälle messuille, voit seurata Jokainen on lukija -keskusteluja Jukola-tilassa. Mukaan pääset myös verkon välityksellä, sillä ohjelma striimataan ja se on avoimesti kaikkien katsottavissa Kirjastokaistalla. Lähetystä voi katsoa niin koululuokissa, kirjastotiloissa, kirjakaupoissa kuin muissakin sopivissa tiloissa.

Turun Kirjamessut: Jokainen on lukija -keskustelut pe 1.10.2021 klo 14.10-15.00

KLO 14.10-14.25
Kirjojen matka elämääni. Oliko reitti suora ja kirkas, vai saapuiko lukeminen mutkitellen, tai pusertaen? Lukemisesta keskustelevat Marko Gustafsson ja Lola Odusoga.
Keskustelun vetää nuorten kirjallisuusverkkopalvelu Sivupiirin toimittaja Henriika Tulivirta.

KLO 14.25-14.40
Kirjallisuus on kaikkia varten. Yhtä oikeaa tapaa lukea ei ole, ja jokainen on lukija omalla tavallaan. Nuorten vuoro saapua lavalle keskustelemaan lukemisesta ja sen eri muodoista.
Keskustelun vetää nuorten kirjallisuusverkkopalvelu Sivupiirin toimittaja Henriika Tulivirta.

KLO 14.40-14.50
Läsgnistor. Läsambassadören och författaren Henrika Andersson ger tips på roliga och handfasta sätt att väcka läshungern. Tipsen är användbara för både föräldrar och vuxna som jobbar med barn och unga.

KLO 14.50-15.00
Tietoisku: Kansallinen lukutaitostrategia ja -ohjelman tukevat jokaista lukijaa! Lukuliike-koordinaattori Pia Lumme kertoo, mitä lukutaitostrategia tuo tullessaan ja miten se edistää sitä, että ”Jokainen on lukija”.

 

Lue lisää Lukulomasta sivulta lukuloma.fi  ja Turun kirjamessujen sivulta kirjamessut.fi.

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukuliike jakaa avustusta lasten, nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin

Opetushallitus avaa haettavaksi yhteensä 1 000 000 euroa lasten, nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin.

Lue lisää

Tiedotteet

Syysloma on Lukuloma

Lukeminen on koko perheelle sopiva yhteinen harrastus, ja syysloma on erinomainen hetki varata siihen aikaa. Perheen yhteiselle lomamatkalle on turvallista ja edullista lähteä kirjan siivin. Lukulomalla erinomainen matkakohde onkin oma…

Lue lisää

Tiedotteet

Lukeva kunta -verkostosta yhteistyövoimaa lukutaitotyöhön

Lukuliike jakoi keväällä 2021 valtionavustuksena 720 000 euroa Lukeva kunta -verkostoille. Hakijoilta edellytettiin malleja, joilla parannetaan yhteistyötä ja vahvistetaan kansallista lukutaitotyötä yli kuntarajojen. Lukeva kunta -verkostossa on mukana 171 kuntaa.…

Lue lisää