Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

24.09.2021

Jokainen on lukija – Turun kirjamessut 1.-3.10.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä Lukuliike on mukana Turun kirjamessuilla Jukola-lavalla klo 14.10-15 Jokainen on lukija -keskusteluissa. Katso tapahtuman lähetys Kirjastokaistalla tai tule paikan päälle messuille!

Jos tulet paikan päälle messuille, voit seurata Jokainen on lukija -keskusteluja Jukola-tilassa. Mukaan pääset myös verkon välityksellä, sillä ohjelma striimataan ja se on avoimesti kaikkien katsottavissa Kirjastokaistalla. Lähetystä voi katsoa niin koululuokissa, kirjastotiloissa, kirjakaupoissa kuin muissakin sopivissa tiloissa.

Turun Kirjamessut: Jokainen on lukija -keskustelut pe 1.10.2021 klo 14.10-15.00

KLO 14.10-14.25
Kirjojen matka elämääni. Oliko reitti suora ja kirkas, vai saapuiko lukeminen mutkitellen, tai pusertaen? Lukemisesta keskustelevat Marko Gustafsson ja Lola Odusoga.
Keskustelun vetää nuorten kirjallisuusverkkopalvelu Sivupiirin toimittaja Henriika Tulivirta.

KLO 14.25-14.40
Kirjallisuus on kaikkia varten. Yhtä oikeaa tapaa lukea ei ole, ja jokainen on lukija omalla tavallaan. Nuorten vuoro saapua lavalle keskustelemaan lukemisesta ja sen eri muodoista.
Keskustelun vetää nuorten kirjallisuusverkkopalvelu Sivupiirin toimittaja Henriika Tulivirta.

KLO 14.40-14.50
Läsgnistor. Läsambassadören och författaren Henrika Andersson ger tips på roliga och handfasta sätt att väcka läshungern. Tipsen är användbara för både föräldrar och vuxna som jobbar med barn och unga.

KLO 14.50-15.00
Tietoisku: Kansallinen lukutaitostrategia ja -ohjelman tukevat jokaista lukijaa! Lukuliike-koordinaattori Pia Lumme kertoo, mitä lukutaitostrategia tuo tullessaan ja miten se edistää sitä, että ”Jokainen on lukija”.

 

Lue lisää Lukulomasta sivulta lukuloma.fi  ja Turun kirjamessujen sivulta kirjamessut.fi.

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukutaito-ohjelman infotilaisuus 18.5.2022 klo 14 -15.30 organisaatioille ja eri sidosryhmille kansallisen lukutaitostrategian toimeenpanemiseksi  

Lukuliike järjestää keskiviikkona 18.5. infotilaisuuden, jossa jaetaan tietoa kansallisesta lukutaitostrategiasta sekä esitellään työkalu toimeenpanon tueksi. Kuulemme infossa myös, miten aluehallintovirastot ovat edistäneet kirjastojen lukutaitotyötä ja tulevat toteuttamaan kansallista lukutaitostrategiaa.

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike jakaa miljoona euroa kuntien lukutaitotyön vahvistamiseksi

Lukuliikkeen Lukeva kunta -verkosto saa jatkoa, kun Lukuliike jakaa vuosiksi 2022 - 2023 avustusta Lukeva kunta -verkostotyölle. Toiminta-avustuksen tarkoituksena on edistää Kansallisen lukutaitostrategian 2030 suuntaviivojen ja toimenpiteiden toteutumista kuntatason toiminnassa.

Lue lisää

Tiedotteet

Koulussa lukutaitoa edistetään monipuolisissa ja oppilaille luontevissa ympäristöissä   

Äänikirjat ovat tulleet perinteisen kirjan rinnalle rikastamaan oppilaiden lukukokemuksia myös koulussa. Kuuntelen, siis luen -mallinnus kuvaa äänikirjan käytön monipuolisia mahdollisuuksia ja vahvistaa oppilaan monilukutaitoa. 

Lue lisää