Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

12.03.2019

Kirjastot ovat mukana Lukuliikkeessä!

Lukuliike koulussa vie lukemisen ilon ympäri Suomen.

Lukuliike koulussa kutsuu kirjastot mukaan valtakunnalliseen lukukampanjaan. Olemme koonneet kirjastoille viestintämateriaaleja ja käytännöllisiä vinkkejä osallistumiseen.

Lukuliike koulussa -kampanja leviää 200 kouluun ympäri Suomen. Järjestämme 40 koko koulun yhteistä tapahtumaa, 70 kirjailijavierailua ja 90 sanataidetyöpajaa. Osa vierailuista pidetään kirjastoissa ja jopa kirjastoautossa! Lukuliike -koulutapahtumat ja -kirjailijavierailut antavat kirjastoille mahdollisuuden nostaa kampanjassa olevien kirjailijoiden teoksia esiin, kutsua oppilaita valitsemaan suosikkikirjansa kirjanäyttelyyn tai pitää lukupiiriä.  Kouluissa kirjoihin tartutaan ammattilaisten laatimien lukuhaasteiden ja tehtävien pohjalta koko lukuvuoden ajan.

Lukuliike -koulutapahtumissa julkisuudesta tutut nuorten esikuvat ja tähtikirjailijat innostavat nuoria tarttumaan kirjaan. Ennen koulutapahtumaa paikallista kirjastoa informoidaan esiintyjistä ja kannustetaan yhteistyöhön koulun kanssa. Tavoitteena on, että vuoden päätyttyä kouluissa ei olisi yhtään oppilasta, joka ei olisi lukenut kokonaista kirjaa. Kannustamme kirjastoja myös keksimään omia tempauksia ja yhteistyöehdotuksia lähialueen kouluille.

Pidämme kirjastot ajan tasalla kampanjan etenemisestä ja tiedotamme sivuillamme ja uutiskirjeissä ajankohtaisista osallistumisvinkeistä ja yhteistyöideoista koulujen kanssa. Lukuliike koulussa -kampanja näkyy myös Kirjastot.fi -tapahtumapankissa. Tilaa Lukuliike koulussa -uutiskirje

Mahtavaa, että olette mukana Lukuliikkeessä! Kerrottehan osallistumisestanne somessa #lukuliikekoulussa #lukuliike

Lukuliike koulussa -kampanja jatkuu koko kevään. Lähetä meille ideoita, miten kirjasto voisi olla mukana: lukuliikekoulussa@lukukeskus.fi

Lukuliike on seurausta Lukutaitofoorumin työstä lukutaidon ja lukemisharrastuksen kehittämiseksi.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Kuuntelen, siis luen! Helsingissä maanantaina 4.9.2023 klo 14:00-17:00

Lue lisää

Artikkeli

Kysyttävää Lukutaito-ohjelman valtionavustuksen hakemisesta? Puhelinneuvontaa tarjolla toukokuussa

Lue lisää

Artikkeli

Mitä kuuluu kansalliselle lukutaito-ohjelmalle?

Lue lisää

Lisää materiaalia materiaalipankkiin:

Lähetä sähköpostitse osoitteeseen lukuliike@oph.fi seuraavat tiedot:
1. Materiaalin nimi
2. Lyhyt kuvaus (300-400 merkkiä)
3. Verkkosivun osoite
4. Kohderyhmä/materiaalin tunniste
5. Logo tai kuva materiaalista (joka voidaan julkaista materiaalipankissa)