Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

22.03.2021

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon!

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja yhdistää lukemisen ja liikkumisen riemun Huuhkajien historialliseen EM-lopputurnauspaikkaan! Suomen Palloliiton luoman Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan tavoitteena on tukea, kannustaa ja innostaa lapsia kahden tärkeän asian, lukemisen ja liikkumisen pariin.

Kampanja on suunnattu kaikille Suomen päiväkodeille, eskareille ja alakoulujen 1., 2. ja 3.luokan oppilaille. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Lukuliikkeen, Koululiikuntaliiton ja Liikkuvan koulun kanssa.

– Haluamme tukea lasten lukuharrastusta ja lukuintoa, jossa lukevilla esikuvilla on iso merkitys. Tämä tavoite on kirjattu myös Opetushallituksen Lukuliikkeen suuntaviivoihin ja osaksi kansallista lukutaitostrategiaa 2030 (valmis 2021). Lukeminen mahdollistaa pääsyn niihin maailmoihin, joihin ei voi matkustaa junalla, autolla eikä edes lentokoneella. Lukemisesta alkaa elämänmittainen matka ihmisenä kehittymiseen ja yhdessä toimimiseen osana yhteiskuntaa ja yhteisöjä, tiivistää Lukuliike-koordinaattori Pia Lumme.

Kampanjan suojelijana toimii Jenni Haukio. Kampanjakummeina Huuhkajista mukana ovat kapteeni Tim Sparv sekä päävalmentaja ja entinen opettaja Markku Kanerva.

– Jalkapallo ja kirjat ovat parasta mitä tiedän ja siksi olen erittäin iloinen, että saan olla osa tätä kampanjaa. Lukemisella ja liikkumisella on monia hyötyjä ja toiveeni on, että myös lapset ja nuoret ymmärtävät, kuinka tärkeitä ne ovat. Arki paranee, kun annamme tilaa ja aikaa liikkumiselle ja lukemiselle, Sparv sanoo.

Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa tai ryhmänsä kampanjaan 19.4. mennessä Suomen palloliiton sivuilla.

Luetaan ja liikutaan Huuhkajat yhdessä lentoon ja Bubi takaisin siivilleen! Kannustamme kaikkia mukana olevia luokkia ja varhaiskasvatuksen ryhmiä paikallisesti ottamaan yhteyttä paikalliseen jalkapalloseuraan kampanjan tiimoilta sekä tekemään paikallisesti yhteistyötä kirjastojen kanssa..

 

Lisätietoa hankkeesta:
Seurakehittäjät Toni Räisänen, toni.raisanen@palloliitto.fi
Seurakehittäjä Lasse Keski-Loppi, lasse.keski-loppi@palloliitto.fi
Lukuliike-koordinaattori Pia Lumme, pia.lumme@oph.fi

Tervetuloa mukaan!

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Riikka Kaukinen aloitti kansallisen lukutaito-ohjelman asiantuntijana

Lue lisää

Tiedotteet

Opetushallitus jakoi avustusta luku- ja kirjoitustaidon parantamista edistäviin toimenpiteisiin

Lue lisää

Tiedotteet

Haemme asiantuntijaa tukemaan kansallisen lukutaitostrategian toimeenpanoa

Lue lisää

Lisää materiaalia materiaalipankkiin:

Lähetä sähköpostitse osoitteeseen lukuliike@oph.fi seuraavat tiedot:
1. Materiaalin nimi
2. Lyhyt kuvaus (300-400 merkkiä)
3. Verkkosivun osoite
4. Kohderyhmä/materiaalin tunniste
5. Logo tai kuva materiaalista (joka voidaan julkaista materiaalipankissa)