Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

11.04.2021

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon!

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja yhdistää lukemisen ja liikkumisen riemun Huuhkajien historialliseen EM-lopputurnauspaikkaan! Suomen Palloliiton luoman Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan tavoitteena on tukea, kannustaa ja innostaa lapsia kahden tärkeän asian, lukemisen ja liikkumisen pariin.

Kampanja on suunnattu kaikille Suomen päiväkodeille, eskareille ja alakoulujen 1., 2. ja 3.luokan oppilaille. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Lukuliikkeen, Koululiikuntaliiton ja Liikkuvan koulun kanssa.

– Haluamme tukea lasten lukuharrastusta ja lukuintoa, jossa lukevilla esikuvilla on iso merkitys. Tämä tavoite on kirjattu myös Opetushallituksen Lukuliikkeen suuntaviivoihin ja osaksi kansallista lukutaitostrategiaa 2030 (valmis 2021). Lukeminen mahdollistaa pääsyn niihin maailmoihin, joihin ei voi matkustaa junalla, autolla eikä edes lentokoneella. Lukemisesta alkaa elämänmittainen matka ihmisenä kehittymiseen ja yhdessä toimimiseen osana yhteiskuntaa ja yhteisöjä, tiivistää Lukuliike-koordinaattori Pia Lumme.

Kampanjan suojelijana toimii Jenni Haukio. Kampanjakummeina Huuhkajista mukana ovat kapteeni Tim Sparv sekä päävalmentaja ja entinen opettaja Markku Kanerva.

– Jalkapallo ja kirjat ovat parasta mitä tiedän ja siksi olen erittäin iloinen, että saan olla osa tätä kampanjaa. Lukemisella ja liikkumisella on monia hyötyjä ja toiveeni on, että myös lapset ja nuoret ymmärtävät, kuinka tärkeitä ne ovat. Arki paranee, kun annamme tilaa ja aikaa liikkumiselle ja lukemiselle, Sparv sanoo.

Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa tai ryhmänsä kampanjaan 19.4. mennessä Suomen palloliiton sivuilla.

Luetaan ja liikutaan Huuhkajat yhdessä lentoon ja Bubi takaisin siivilleen! Kannustamme kaikkia mukana olevia luokkia ja varhaiskasvatuksen ryhmiä paikallisesti ottamaan yhteyttä paikalliseen jalkapalloseuraan kampanjan tiimoilta sekä tekemään paikallisesti yhteistyötä kirjastojen kanssa..

 

Lisätietoa hankkeesta:
Seurakehittäjät Toni Räisänen, toni.raisanen@palloliitto.fi
Seurakehittäjä Lasse Keski-Loppi, lasse.keski-loppi@palloliitto.fi
Lukuliike-koordinaattori Pia Lumme, pia.lumme@oph.fi

Tervetuloa mukaan!

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukuliike jakaa avustusta nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin

Opetushallitus avaa haettavaksi 300 000 euroa nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin.

Lue lisää

Tiedotteet

Kirjaston ja perusopetuksen yhteistyön avuksi mallisopimus

Kirjaston ja peruskoulun yhteistyön avuksi on valmistunut valtakunnallinen malli, jonka toivotaan helpottavan yhdessä sopimisen prosessia ja yhdenvertaistavan käytäntöjä kautta maan. Linkki malliin löytyy jutusta.

Lue lisää

Tiedotteet

Opetusministeri Li Andersson sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko käynnistävät Lukukummit-kampanjan 

Tänään käynnistyy opetusministeri Li Anderssonin ja tiede-ja kulttuuriministeri Annika Saarikon luotsaama Lukukummit-kampanja. Lukukummit Li ja Annika keskustelevat lukemisen merkityksestä ja haastattelevat lastenkirjallisuuden ammattilaisia. Opetushallituksen Lukuliikkeen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteisellä kampanjalla halutaan painottaa lukemisen…

Lue lisää