Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

22.03.2021

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon!

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja yhdistää lukemisen ja liikkumisen riemun Huuhkajien historialliseen EM-lopputurnauspaikkaan! Suomen Palloliiton luoman Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan tavoitteena on tukea, kannustaa ja innostaa lapsia kahden tärkeän asian, lukemisen ja liikkumisen pariin.

Kampanja on suunnattu kaikille Suomen päiväkodeille, eskareille ja alakoulujen 1., 2. ja 3.luokan oppilaille. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Lukuliikkeen, Koululiikuntaliiton ja Liikkuvan koulun kanssa.

– Haluamme tukea lasten lukuharrastusta ja lukuintoa, jossa lukevilla esikuvilla on iso merkitys. Tämä tavoite on kirjattu myös Opetushallituksen Lukuliikkeen suuntaviivoihin ja osaksi kansallista lukutaitostrategiaa 2030 (valmis 2021). Lukeminen mahdollistaa pääsyn niihin maailmoihin, joihin ei voi matkustaa junalla, autolla eikä edes lentokoneella. Lukemisesta alkaa elämänmittainen matka ihmisenä kehittymiseen ja yhdessä toimimiseen osana yhteiskuntaa ja yhteisöjä, tiivistää Lukuliike-koordinaattori Pia Lumme.

Kampanjan suojelijana toimii Jenni Haukio. Kampanjakummeina Huuhkajista mukana ovat kapteeni Tim Sparv sekä päävalmentaja ja entinen opettaja Markku Kanerva.

– Jalkapallo ja kirjat ovat parasta mitä tiedän ja siksi olen erittäin iloinen, että saan olla osa tätä kampanjaa. Lukemisella ja liikkumisella on monia hyötyjä ja toiveeni on, että myös lapset ja nuoret ymmärtävät, kuinka tärkeitä ne ovat. Arki paranee, kun annamme tilaa ja aikaa liikkumiselle ja lukemiselle, Sparv sanoo.

Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa tai ryhmänsä kampanjaan 19.4. mennessä Suomen palloliiton sivuilla.

Luetaan ja liikutaan Huuhkajat yhdessä lentoon ja Bubi takaisin siivilleen! Kannustamme kaikkia mukana olevia luokkia ja varhaiskasvatuksen ryhmiä paikallisesti ottamaan yhteyttä paikalliseen jalkapalloseuraan kampanjan tiimoilta sekä tekemään paikallisesti yhteistyötä kirjastojen kanssa..

 

Lisätietoa hankkeesta:
Seurakehittäjät Toni Räisänen, toni.raisanen@palloliitto.fi
Seurakehittäjä Lasse Keski-Loppi, lasse.keski-loppi@palloliitto.fi
Lukuliike-koordinaattori Pia Lumme, pia.lumme@oph.fi

Tervetuloa mukaan!

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukutaito-ohjelman infotilaisuus 18.5.2022 klo 14 -15.30 organisaatioille ja eri sidosryhmille kansallisen lukutaitostrategian toimeenpanemiseksi  

Lukuliike järjestää keskiviikkona 18.5. infotilaisuuden, jossa jaetaan tietoa kansallisesta lukutaitostrategiasta sekä esitellään työkalu toimeenpanon tueksi. Kuulemme infossa myös, miten aluehallintovirastot ovat edistäneet kirjastojen lukutaitotyötä ja tulevat toteuttamaan kansallista lukutaitostrategiaa.

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike jakaa miljoona euroa kuntien lukutaitotyön vahvistamiseksi

Lukuliikkeen Lukeva kunta -verkosto saa jatkoa, kun Lukuliike jakaa vuosiksi 2022 - 2023 avustusta Lukeva kunta -verkostotyölle. Toiminta-avustuksen tarkoituksena on edistää Kansallisen lukutaitostrategian 2030 suuntaviivojen ja toimenpiteiden toteutumista kuntatason toiminnassa.

Lue lisää

Tiedotteet

Koulussa lukutaitoa edistetään monipuolisissa ja oppilaille luontevissa ympäristöissä   

Äänikirjat ovat tulleet perinteisen kirjan rinnalle rikastamaan oppilaiden lukukokemuksia myös koulussa. Kuuntelen, siis luen -mallinnus kuvaa äänikirjan käytön monipuolisia mahdollisuuksia ja vahvistaa oppilaan monilukutaitoa. 

Lue lisää