Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

25.02.2021

Lukuliike jakaa avustusta nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin

Opetushallitus avaa haettavaksi yhteensä 300 000 euroa nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin.

Erityisavustuksen tarkoituksena on edistää Lukuliikkeen suuntaviivojen toteutumista käytännön verkostoitumisen ja toimeenpanon kautta. Haussa rahoitetaan hankkeita, jotka pyrkivät vahvistamaan nuorten ja/tai aikuisten lukutaitoa kiinnittämällä heidät osaksi yhteiskuntaa ja ehkäisemällä syrjäytymistä. Hankkeissa voidaan edistää esimerkiksi kriittistä medialukutaitoa ja monilukutaitoa.

Rahoitettavilta hankkeilta edellytetään malleja, toimintatapoja ja ratkaisuja, jotka vastaavat alueelliseen kehittämistarpeeseen tai joita voidaan levittää ja hyödyntää kansallisesti lukutaitotyön ja lukutaidon edistämisessä Suomessa. Valtionavustushakujen avulla pyritään laajentamaan Lukuliikkeen toiminta-aluetta sivistys- ja kulttuuritoimen lisäksi mm. harrastustoimintaan ja sosiaalipalveluihin.

Hankkeiden painopisteiden tulee noudattaa yhtä tai useampaa seuraavista tavoitteista:

  • lukutaidon ja lukuinnon kehittäminen sekä lukuharrastuksen edistäminen
  • lukemista edistävien rakenteiden luominen
  • nuorten syrjäytymistä ehkäisevä lukutaitotyö
  • kasvuyhteisöjen aktivoiminen lukemisen tueksi
  • ammattilaisten osaamisen ja yhteistyön vahvistaminen

Avvustuksen hakuaika on 26.2.2021 – 14.4.2021

Lisätiedot ja linkki hakulomakkeisiin ovat saatavilla Opetushallituksen www-sivuilta osoitteessa https://www.oph.fi/fi/funding/lukuliikkeen-toiminta-avustukset-2021-nuorten-ja-aikuisten-lukutaito

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukutaito-ohjelman infotilaisuus 18.5.2022 klo 14 -15.30 organisaatioille ja eri sidosryhmille kansallisen lukutaitostrategian toimeenpanemiseksi  

Lukuliike järjestää keskiviikkona 18.5. infotilaisuuden, jossa jaetaan tietoa kansallisesta lukutaitostrategiasta sekä esitellään työkalu toimeenpanon tueksi. Kuulemme infossa myös, miten aluehallintovirastot ovat edistäneet kirjastojen lukutaitotyötä ja tulevat toteuttamaan kansallista lukutaitostrategiaa.

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike jakaa miljoona euroa kuntien lukutaitotyön vahvistamiseksi

Lukuliikkeen Lukeva kunta -verkosto saa jatkoa, kun Lukuliike jakaa vuosiksi 2022 - 2023 avustusta Lukeva kunta -verkostotyölle. Toiminta-avustuksen tarkoituksena on edistää Kansallisen lukutaitostrategian 2030 suuntaviivojen ja toimenpiteiden toteutumista kuntatason toiminnassa.

Lue lisää

Tiedotteet

Koulussa lukutaitoa edistetään monipuolisissa ja oppilaille luontevissa ympäristöissä   

Äänikirjat ovat tulleet perinteisen kirjan rinnalle rikastamaan oppilaiden lukukokemuksia myös koulussa. Kuuntelen, siis luen -mallinnus kuvaa äänikirjan käytön monipuolisia mahdollisuuksia ja vahvistaa oppilaan monilukutaitoa. 

Lue lisää