Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

23.10.2020

Lukuliike jakoi 720 000 euroa Lukeva kunta -verkostojen työhön

Yhteensä Lukuliike jakoi miljoona euroa valtionavustuksina syksyn aikana. Tavoitteena on ylihallinnollinen, saumattomampi verkostoyhteistyö.

Kaikki Lukuliikkeen kesällä hakuun avatut valtionavustukset on nyt jaettu.

Lukeva kunta -verkostohaussa jaettiin 720 000 euroa. Hakijatahoja oli 11, joista kaikki saivat rahoitusta. Lukeva kunta -verkostossa on mukana yhteensä 171 rahoitettua kuntaa, eli yli puolet Suomen kunnista. Mukana on laajasti niin suomen- kuin ruotsinkielisiä kuntia.

Jokaiselle Lukeva kunta -verkostolle nimetään lukuagentti, joka kartoittaa ja edistää alueen lukutaitotoimia. Lukuliike koordinoi ja ohjaa verkostojen työtä. Tavoitteena on laaja ylihallinnollinen lukuverkosto, jossa hyvät käytännöt pääsevät leviämään saumattomammin.

Sekä Nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistävään työhön että Lukeva kunta -verkostoihin jaetut avustukset tuovat yhteen osaamista, asiantuntijuutta ja käytänteitä, joita hyödynnetään Lukuliikkeen kansallisen lukutaitostrategian laatimisessa. Strategia valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lukuliike jakoi valtionavustuksia suuntaviivojen toimeenpanon vahvistamiseksi yhteensä 1 045 000 euroa, mukaan lukien Nuorten ja aikuisten lukutaidon edistämiseksi rahoitetut hankkeet. 

Onnittelut kaikille avustusta saaneille!

 

Lista rahoitetuista kuntaverkostoista:

 • Joensuun kaupunki: Lukutaito kuuluu kaikille
 • Joroisten kunta: Lukeva kettu – me luemme yhdessä!
 • Karkkilan kaupunki: Liikettä lukuniveliin
 • Kemijärven kaupunki: Lukemisen rakenteet vahvemmiksi
 • Korsholms kommun: På läsande fot
 • Loviisan kaupunki: Kielitietoinen koulu
 • Pellon kunta: Pellolaiset perheet lukemaan
 • Porvoon kaupunki: Lukuliikettä kuntiin!
 • Rovaniemen kaupunki: Lukuitu – kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyömalli
 • Seinäjoen kaupunki: Lukeva kunta
 • Turun kaupunki: Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa

 

Suomen kartta, jossa väritettynä rahoitetut kuntaverkostot
Väritettynä kaikki kuntaverkostot. Alkuperäinen kartta: Wikipedia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_kunnista

 

Kuvituskuva: Eeva Murtolahti

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Syysloma on tänäkin vuonna Lukuloma

Koulujen syyslomalla perheitä kannustetaan viettämään lukulomaa lukemalla yhdessä. Lukuliikkeen ja kirja-alan toimijoiden yhteiskampanja toteutetaan nyt toista kertaa, ja tänä vuonna kampanja näkyy verkossa ja kuuluu radiossa. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika…

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike jakoi 325 000 euroa valtionavustuksina nuorten ja aikuisten lukutaidon edistämiseen

Opetushallituksen Lukuliike laittoi kesällä valtionavustuksina hakuun 325 000 euroa, jolla tärkeää nuorten ja aikuisten lukutaidon edistämiseen tähtäävää työtä haluttiin tukea. Rahoitusta sai yhteensä 10 hanketta.

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike haastaa kaikki Suomen kunnat mukaan lukutaitotyöhön: Lukeva kunta -valtionavustushakua on jatkettu 17.9. saakka

Lukuliikkeen Lukeva kunta -valtionavustuksen hakuaikaa on päätetty jatkaa kolmella viikolla 17.9.2020 asti. Avustusta on haettavissa yhteensä 800 000 euroa ja sitä voivat hakea kunnat ja kuntayhtymät. Rahoitusta myönnetään useiden kuntien…

Lue lisää