Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

09.10.2020

Lukuliike jakoi 720 000 euroa Lukeva kunta -verkostojen työhön

Yhteensä Lukuliike jakoi miljoona euroa valtionavustuksina syksyn aikana. Tavoitteena on ylihallinnollinen, saumattomampi verkostoyhteistyö.

Kaikki Lukuliikkeen kesällä hakuun avatut valtionavustukset on nyt jaettu.

Lukeva kunta -verkostohaussa jaettiin 720 000 euroa. Hakijatahoja oli 11, joista kaikki saivat rahoitusta. Lukeva kunta -verkostossa on mukana yhteensä 171 rahoitettua kuntaa, eli yli puolet Suomen kunnista. Mukana on laajasti niin suomen- kuin ruotsinkielisiä kuntia.

Jokaiselle Lukeva kunta -verkostolle nimetään lukuagentti, joka kartoittaa ja edistää alueen lukutaitotoimia. Lukuliike koordinoi ja ohjaa verkostojen työtä. Tavoitteena on laaja ylihallinnollinen lukuverkosto, jossa hyvät käytännöt pääsevät leviämään saumattomammin.

Sekä Nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistävään työhön että Lukeva kunta -verkostoihin jaetut avustukset tuovat yhteen osaamista, asiantuntijuutta ja käytänteitä, joita hyödynnetään Lukuliikkeen kansallisen lukutaitostrategian laatimisessa. Strategia valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lukuliike jakoi valtionavustuksia suuntaviivojen toimeenpanon vahvistamiseksi yhteensä 1 045 000 euroa, mukaan lukien Nuorten ja aikuisten lukutaidon edistämiseksi rahoitetut hankkeet. 

Onnittelut kaikille avustusta saaneille!

 

Lista rahoitetuista kuntaverkostoista:

 • Joensuun kaupunki: Lukutaito kuuluu kaikille
 • Joroisten kunta: Lukeva kettu – me luemme yhdessä!
 • Karkkilan kaupunki: Liikettä lukuniveliin
 • Kemijärven kaupunki: Lukemisen rakenteet vahvemmiksi
 • Korsholms kommun: På läsande fot
 • Loviisan kaupunki: Kielitietoinen koulu
 • Pellon kunta: Pellolaiset perheet lukemaan
 • Porvoon kaupunki: Lukuliikettä kuntiin!
 • Rovaniemen kaupunki: Lukuitu – kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyömalli
 • Seinäjoen kaupunki: Lukeva kunta
 • Turun kaupunki: Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa

 

Suomen kartta, jossa väritettynä rahoitetut kuntaverkostot
Väritettynä kaikki kuntaverkostot. Alkuperäinen kartta: Wikipedia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_kunnista

 

Kuvituskuva: Eeva Murtolahti

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukutaito-ohjelman infotilaisuus 18.5.2022 klo 14 -15.30 organisaatioille ja eri sidosryhmille kansallisen lukutaitostrategian toimeenpanemiseksi  

Lukuliike järjestää keskiviikkona 18.5. infotilaisuuden, jossa jaetaan tietoa kansallisesta lukutaitostrategiasta sekä esitellään työkalu toimeenpanon tueksi. Kuulemme infossa myös, miten aluehallintovirastot ovat edistäneet kirjastojen lukutaitotyötä ja tulevat toteuttamaan kansallista lukutaitostrategiaa.

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike jakaa miljoona euroa kuntien lukutaitotyön vahvistamiseksi

Lukuliikkeen Lukeva kunta -verkosto saa jatkoa, kun Lukuliike jakaa vuosiksi 2022 - 2023 avustusta Lukeva kunta -verkostotyölle. Toiminta-avustuksen tarkoituksena on edistää Kansallisen lukutaitostrategian 2030 suuntaviivojen ja toimenpiteiden toteutumista kuntatason toiminnassa.

Lue lisää

Tiedotteet

Koulussa lukutaitoa edistetään monipuolisissa ja oppilaille luontevissa ympäristöissä   

Äänikirjat ovat tulleet perinteisen kirjan rinnalle rikastamaan oppilaiden lukukokemuksia myös koulussa. Kuuntelen, siis luen -mallinnus kuvaa äänikirjan käytön monipuolisia mahdollisuuksia ja vahvistaa oppilaan monilukutaitoa. 

Lue lisää