Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

09.10.2020

Lukuliike jakoi 720 000 euroa Lukeva kunta -verkostojen työhön

Yhteensä Lukuliike jakoi miljoona euroa valtionavustuksina syksyn aikana. Tavoitteena on ylihallinnollinen, saumattomampi verkostoyhteistyö.

Kaikki Lukuliikkeen kesällä hakuun avatut valtionavustukset on nyt jaettu.

Lukeva kunta -verkostohaussa jaettiin 720 000 euroa. Hakijatahoja oli 11, joista kaikki saivat rahoitusta. Lukeva kunta -verkostossa on mukana yhteensä 171 rahoitettua kuntaa, eli yli puolet Suomen kunnista. Mukana on laajasti niin suomen- kuin ruotsinkielisiä kuntia.

Jokaiselle Lukeva kunta -verkostolle nimetään lukuagentti, joka kartoittaa ja edistää alueen lukutaitotoimia. Lukuliike koordinoi ja ohjaa verkostojen työtä. Tavoitteena on laaja ylihallinnollinen lukuverkosto, jossa hyvät käytännöt pääsevät leviämään saumattomammin.

Sekä Nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistävään työhön että Lukeva kunta -verkostoihin jaetut avustukset tuovat yhteen osaamista, asiantuntijuutta ja käytänteitä, joita hyödynnetään Lukuliikkeen kansallisen lukutaitostrategian laatimisessa. Strategia valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lukuliike jakoi valtionavustuksia suuntaviivojen toimeenpanon vahvistamiseksi yhteensä 1 045 000 euroa, mukaan lukien Nuorten ja aikuisten lukutaidon edistämiseksi rahoitetut hankkeet. 

Onnittelut kaikille avustusta saaneille!

 

Lista rahoitetuista kuntaverkostoista:

 • Joensuun kaupunki: Lukutaito kuuluu kaikille
 • Joroisten kunta: Lukeva kettu – me luemme yhdessä!
 • Karkkilan kaupunki: Liikettä lukuniveliin
 • Kemijärven kaupunki: Lukemisen rakenteet vahvemmiksi
 • Korsholms kommun: På läsande fot
 • Loviisan kaupunki: Kielitietoinen koulu
 • Pellon kunta: Pellolaiset perheet lukemaan
 • Porvoon kaupunki: Lukuliikettä kuntiin!
 • Rovaniemen kaupunki: Lukuitu – kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyömalli
 • Seinäjoen kaupunki: Lukeva kunta
 • Turun kaupunki: Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa

 

Suomen kartta, jossa väritettynä rahoitetut kuntaverkostot
Väritettynä kaikki kuntaverkostot. Alkuperäinen kartta: Wikipedia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_kunnista

 

Kuvituskuva: Eeva Murtolahti

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukeva kunta -verkostosta yhteistyövoimaa lukutaitotyöhön

Lukuliike jakoi keväällä 2021 valtionavustuksena 720 000 euroa Lukeva kunta -verkostoille. Hakijoilta edellytettiin malleja, joilla parannetaan yhteistyötä ja vahvistetaan kansallista lukutaitotyötä yli kuntarajojen. Lukeva kunta -verkostossa on mukana 171 kuntaa.…

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike jakoi 300 000 euroa valtionavustuksina nuorten ja aikuisten lukutaitoa edistäviin hankkeisiin

Lukuliike avasi alkuvuonna 300 000 euron valtionavustushaun, jolla nuorten ja aikuisten lukutaidon edistämiseen tehtävää työtä haluttiin tukea. Rahoitusta sai yhteensä 10 hanketta.

Lue lisää

Tiedotteet

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon!

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja yhdistää lukemisen ja liikkumisen riemun Huuhkajien historialliseen EM-lopputurnauspaikkaan! Suomen Palloliiton luoman Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanjan tavoitteena on tukea, kannustaa ja innostaa lapsia…

Lue lisää