Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

12.01.2023

Lukuliikkeen erityisasiantuntijana aloitti Hanna Järvenpää

Opetushallituksen kansallisen lukutaito-ohjelman toimeenpanoa tukevaksi erityisasiantuntijaksi on valittu FM Hanna Järvenpää. Järvenpää aloitti tehtävässään 2.1.2023. Ennen Opetushallitukseen siirtymistä Järvenpää työskenteli Jyväskylän yliopistossa, jossa hän teki väitöskirjatutkimusta lasten digitaalisista lukutavoista.

Lukuliikkeen uusi erityisasiantuntija Hanna Järvenpää vastaa Kansalliseen lukutaitostrategiaan 2030 perustuvan lukutaito-ohjelman toimeenpanosta. Omien sanojensa mukaan Järvenpää hakeutui erityisasiantuntijan tehtävään innostuksesta monilukutaidon edistämiseen sekä lasten ja nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden vahvistamiseen. Lukutaito-ohjelman toimeenpanossa häntä auttaa monipuolinen tietämys lukutaidon parissa työskentelevien toimijoiden työstä. 

Kevätkaudella 2023 Järvenpää tekee yhteistyötä muun muassa kunta- ja järjestötoimijoiden kanssa. Hän osallistuu myös lukutaito-ohjelmaan kuuluvien Lukeva koulu, Lukeva kunta ja Lukeva varhaiskasvatus -osaohjelmien toteuttamiseen yhdessä koordinaattori Belinda Kardénin kanssa. Tammikuussa Järvenpään voi tavata Educa-messuilla Opetushallituksen lavaohjelman yhteydessä. 

Hanna Järvenpää on koulutukseltaan filosofian maisteri (kirjallisuustiede) ja suorittanut myös kirjasto- ja tietopalveluiden opintokokonaisuuden. Ennen väitöskirjaan keskittymistä hän on työskennellyt erilaisissa projektitehtävissä kulttuurin ja kirjastopalvelujen parissa. Tutkimuksessaan Järvenpää on perehtynyt lasten digitaaliseen lukemiseen ja äänikirjojen kuuntelemiseen vapaa-ajan lukemisen ja leikin näkökulmista. 

Järvenpää työskenteli vuodet 2020–2022 Jyväskylän yliopistossa musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella, jossa hän kuului myös osaksi Suomen Akatemian rahoittamaa pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikköä. Tutkimuksen ohella Järvenpää on opettanut lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä pelitutkimuksen kursseilla. 

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Opetushallitus jakaa hankeavustusta kansallisen lukutaitostrategian toimeenpanon edistämiseen

Lue lisää

Tiedotteet

Riikka Kaukinen aloitti kansallisen lukutaito-ohjelman asiantuntijana

Lue lisää

Tiedotteet

Opetushallitus jakoi avustusta luku- ja kirjoitustaidon parantamista edistäviin toimenpiteisiin

Lue lisää

Lisää materiaalia materiaalipankkiin:

Lähetä sähköpostitse osoitteeseen lukuliike@oph.fi seuraavat tiedot:
1. Materiaalin nimi
2. Lyhyt kuvaus (300-400 merkkiä)
3. Verkkosivun osoite
4. Kohderyhmä/materiaalin tunniste
5. Logo tai kuva materiaalista (joka voidaan julkaista materiaalipankissa)