Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

03.02.2020

LUKUTREENIT- videosarja: treenaa itsesi huippukuntoon!

Lukutreenit on alakoululaisille tarkoitettu ohjelmasarja, jonka ideana on, että lukemista voi treenata ihan niin kuin vaikka jääkiekkoa tai pianonsoittoa. Sarja on toteutettu yhteistyössä Roope Lipastin ja Yle Uutisluokan kanssa.

Miten Aku, Anni, Juho ja Aava selviävät Rasmuksen lukutreeneistä? Entä miten kirjailija Magdalena Hai perustelee kauhukirjallisuuden suosiota?

Roope Lipastin, YLE Uutisluokan ja Lukuliikkeen yhteisvoimin tekemä Lukutreenit -videosarjan ensimmäiset osat ovat ulkona! Kurkkaa lukutreenit.fi ja katso vaikka heti jaksot 1-5, joiden aiheina ovat Jännitys ja kauhu, Huumori, Sarjakuvat, Fantasia ja Tietokirjat. Vastaukset yllä oleviin kysymyksiin löydät ensimmäisestä jaksosta.

Miten Lukutreenit saivat alkunsa?

Näin kirjoittaa kirjailija ja Lukutreenien tekijä Roope Lipasti Lukutreenien sivuilla:

”Lukutreenit sai alkunsa joskus vuoden 2019 alkupuolella, kun kirjoitin Ylen kolumnissa lukemisesta ja mietiskelin, että olisi hauskaa jos lukemistakin voisi harrastaa samalla tavalla ja tohkeisuudella kuin harrastetaan vaikka tanssia tai jääkiekkoa. Toisin sanoen olisi hauskaa, jos olisi jonkinlainen ”lukujoukkue”, jonka treeneihin äippä tai iskä veisi lapsensa. Oikeastaan sen oli tarkoitus olla vitsi, joka avaisi vanhempien silmiä lukemisen tärkeyden suhteen: että lukeminen on taito, joka on  elintärkeä ja että siihen kannattaa satsata. Opetushallituksessa Pia Lumme [Lukuliikkeen koordinaattori] kuitenkin otti ideasta kopin: Tehdään sellainen! Järjestetään Lukutreenit!

[—]

Toiveemme on, että Lukutreenejä voisi katsoa joko ihan itsekseen kotona, tai sitten suuremmalla porukalla koulussa. Jaksot voisivat innostaa käymään kirjastossa ja hakemaan sen saman kirjan, jota käsitellään – tai sitten jonkin muun: samahan se mitä lukee, kunhan lukee! Lukutreenien ajatuksena on myös, että lukeminen voi olla sosiaalista puuhaa, jota voi tehdä yhdessä ja josta syntyvät elämykset voi jakaa!”

 

 

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukuliike koulussa -pilottihankkeen haku on auki 25.2. saakka!

Lukuliike aloittaa helmikuussa 2020 vuoden loppuun asti kestävän Lukuliike koulussa -pilotin, johon valitaan mukaan 45 perusopetuksen koulua. Hae mukaan!

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike – Opetushallitus esillä Educassa 24.-25.1.2020

Lukuliike on tänä vuonna isosti mukana Pohjoismaiden johtavassa opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa 24.-25.1.!

Lue lisää