Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

29.04.2019

Räppäri Stepa ja sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi Lapissa

Lukuliike koulussa tuo lukevia esikuvia, lukulähettiläitä ja tähtikirjailijoita kouluihin.

Juuri ilmestyneellä Unelmien teatteri-EP:llä Sodankylästä kotoisin oleva ja Oulussa asuva artisti Stepa räppää kulkevansa omaa tietään. Lukuliike koulussa -kampanjassa Stepa avaa yläkoululaisille lukemisen merkitystä omaan elämäänsä; hän on yksi kampanjan lukulähettiläistä.

Nuorten into lukea laskee, minkä takia opettajat ympäri Suomen ovat toivoneet vetoapua lukemisen edistämiseksi. Lukuliike koulussa -kampanjaan on valikoitunut suomen- ja ruotsinkielisiä nuorten esikuvia eri aloilta. Julkisuuden henkilöt voivat omilla tarinoillaan ja esimerkillään saada vähänkin lukevan lapsen ja nuoren tarttumaan kirjaan.

Kampanjaan haki mukaan 800 koulua, joista 40 saa suuremman Lukuliike -koulutapahtuman tänä lukuvuonna. Joukossa on myös Lapin kouluja. Räppäri Stepa innostaa yläkoululaisia lukemaan Rovaniemellä Napapiirin yläasteen koulussa keskiviikkona 17.4. ja Kemissä Syväkankaan koululla 2.5. Rovaniemellä vierailee nuortenkirjailija Riina Mattila ja Kemissä sarjakuvataiteilija Jii Roikonen.

Kiroileva Siili-sarjakuvalla suomalaisia ihastuttanut Milla Paloniemi puhuu lukemisen merkityksestä yhdessä tähtikirjailija Roope Lipastin kanssa Sodankylässä Aleksanteri Kenan koululla 3.5.

Lukuliike -koulutapahtumassa kampanjan esiintyjät kertovat omasta lukuharrastuksestaan sekä lukemisen merkityksestä omaan elämäänsä ja työhönsä. Tarkoitus on osoittaa, että lukemista tarvitaan monen osaamisen taustalla ja muistuttaa nuoria siitä, että kirjat ja kirjallisuus kuuluvat myös heille.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Kuuntelen, siis luen! Helsingissä maanantaina 4.9.2023 klo 14:00-17:00

Lue lisää

Artikkeli

Kysyttävää Lukutaito-ohjelman valtionavustuksen hakemisesta? Puhelinneuvontaa tarjolla toukokuussa

Lue lisää

Artikkeli

Mitä kuuluu kansalliselle lukutaito-ohjelmalle?

Lue lisää

Lisää materiaalia materiaalipankkiin:

Lähetä sähköpostitse osoitteeseen lukuliike@oph.fi seuraavat tiedot:
1. Materiaalin nimi
2. Lyhyt kuvaus (300-400 merkkiä)
3. Verkkosivun osoite
4. Kohderyhmä/materiaalin tunniste
5. Logo tai kuva materiaalista (joka voidaan julkaista materiaalipankissa)