Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

15.03.2019

Salatut elämät- ja Nörtti-näyttelijä Lappeenrannassa ja Seinäjoella

Lukuliike koulussa tuo lukevia esikuvia, lukulähettiläitä ja tähtikirjailijoita kouluihin.

Nörtti-sarjan hahmo DragonSlayer666 viettää pimeässä huoneessaan vähintään 10 tuntia päivässä pelaten tietokonepelejä. Nuorten onkin helppo samaistua Nörttiin, jonka näyttelijä Samuel Kujala on yksi Lukuliike koulussa -kampanjan esikuvista ja lukulähettiläistä. Kirjailija Aleksi Delikourasin suosittuihin nuortenkirjoihin pohjautuvan sarjan aloitusosaa on katsottu Yle Areenasta yli 400 000 kertaa.

Nuorten into lukea laskee, minkä takia opettajat ympäri Suomen ovat toivoneet vetoapua lukemisen edistämiseksi. Lukuliike koulussa -kampanjaan on valikoitunut suomen- ja ruotsinkielisiä nuorten esikuvia eri aloilta.  Julkisuuden henkilöt voivat omilla tarinoillaan ja esimerkillään saada vähänkin lukevan lapsen ja nuoren tarttumaan kirjaan.

Koko perheen Salatut elämät -sarjan näyttelijä Monika Lindeman vierailee Kimpisen koululla Lappeenrannassa yhdessä tähtikirjailija Jyri Paretskoin kanssa puhumassa yläkoululaisille lukemisesta.  Haasteeseen saada lapset ja nuoret lukemaan tarttuvat Seinäjoen lyseolla näyttelijä Samuel Kujala ja tähtikirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Lukemalla parempi maailma

Kansallista lukuviikkoa vietetään 4.-10.4.2022. Lukuviikon järjestäjä on Lukukeskus. Opetushallituksen Lukuliike on kampanjan kumppani.

Lue lisää

Artikkeli

Lukuhuumaa Huuhkajien kanssa

Vuoden 2021 kevät oli monin tavoin historiallinen ajanjakso. Suomen miesten jalkapallon maajoukkue eli Huuhkajat valmistautuivat historian ensimmäiseen Euroopan mestaruusturnaukseen, ja sen innostamana Palloliitto yhteistyössä Lukuliikkeen kanssa toteutti Lue ja Liiku…

Lue lisää

Artikkeli

Lukutaitotyö on tavoittamista, tunnistamista ja tukemista

Kansallisen lukutaitostrategian webinaarissa 23.3. esiteltiin Suomessa toteutettuja hankkeita, joista on saatu tärkeätä tietoa ja käytänteitä lukutaitotyön tukemiseksi. Ohjelma eteni elinkaaren mukaan varhaislukemisesta aikuisten lukemiseen. Mukana oli monenlaisia tulokulmia monilukutaitoon, medialukutaitoon,…

Lue lisää