Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

20.05.2019

Salkkari-tähti Monika Lindeman Lappeenrannassa

Lukuliike koulussa -kampanjassa on mukana nuorille tuttuja esikuvia.

”Mielikuvitukseen uppoutuminen on ehdottomasti parasta lukemisessa”, toteaa näyttelijä Monika Lindeman Lukuliike-koulutapahtumassa Kimpisen koululla Lappeenrannassa. Lindeman on tullut tutuksi muun muassa rikosetsivä Linda Eerikäisen roolista draamasarjassa Salatut elämät. Tämän lisäksi näyttelijä kiertää puhumassa koululaisille lukemisen merkityksestä.

Kirjat vaikuttivat siihen, että minusta tuli näyttelijä, Lindeman kertoi.

Lukuliike koulussa -kampanjaan haki mukaan 800 koulua, joista 40 saa suuremman Lukuliike -koulutapahtuman tänä lukuvuonna. Korvenkylän koululla Lappeenrannassa 20.5. oppilaita innostaa lukemaan Monika Lindemanin lisäksi tähtikirjailija Roope Lipasti.

Tällä hetkellä nuorten into lukea laskee, minkä takia opettajat ympäri Suomen ovat toivoneet vetoapua lukemisen edistämiseen.  Lukuliike koulussa -kampanjaan on valikoitunut suomen- ja ruotsinkielisiä nuorten esikuvia eri aloilta. Julkisuuden henkilöt voivat omilla tarinoillaan ja esimerkillään saada vähänkin lukevan lapsen ja nuoren tarttumaan kirjaan.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Lukemalla parempi maailma

Kansallista lukuviikkoa vietetään 4.-10.4.2022. Lukuviikon järjestäjä on Lukukeskus. Opetushallituksen Lukuliike on kampanjan kumppani.

Lue lisää

Artikkeli

Lukuhuumaa Huuhkajien kanssa

Vuoden 2021 kevät oli monin tavoin historiallinen ajanjakso. Suomen miesten jalkapallon maajoukkue eli Huuhkajat valmistautuivat historian ensimmäiseen Euroopan mestaruusturnaukseen, ja sen innostamana Palloliitto yhteistyössä Lukuliikkeen kanssa toteutti Lue ja Liiku…

Lue lisää

Artikkeli

Lukutaitotyö on tavoittamista, tunnistamista ja tukemista

Kansallisen lukutaitostrategian webinaarissa 23.3. esiteltiin Suomessa toteutettuja hankkeita, joista on saatu tärkeätä tietoa ja käytänteitä lukutaitotyön tukemiseksi. Ohjelma eteni elinkaaren mukaan varhaislukemisesta aikuisten lukemiseen. Mukana oli monenlaisia tulokulmia monilukutaitoon, medialukutaitoon,…

Lue lisää