Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

11.04.2021

Syksyn 2020 Lukuliike koulussa -pilotin loppuraportti on julkaistu

Yhteensä 54 koulua ympäri Suomen osallistui Lukuliike koulussa – pilottiin syksyllä 2020. Pilotti tavoitti 18 990 oppilasta ja 628 opettajaa.

Pilotin tavoitteena oli innostaa kouluja lukutaidon parantamiseen systemaattisesti yhdessä koko kouluyhteisön kanssa edistämällä jotakin seuraavista tavoitteista:

  • lasten ja nuorten lukemaan innostaminen,
  • ammattilaisten osaamisen kehittäminen,
  • kasvuyhteisöjen tukeminen ja
  • lukutaidon rakenteiden vahvistaminen.

Tavoitteena oli myös luoda yhdessä opettajien ja koko koulun henkilöstön kanssa lukemiseen innostava kielitietoinen toimintakulttuuri. Lukuliike koulussa -pilotti tuki myös paikallisen opetussuunnitelman toteuttamista ja kehittämistä.

Niilo Mäki Instituutin kokoama  loppuraportti löytyy täältä (aukeaa pdf-tiedostona)

Loppukoonnin videoesittely löytyy täältä.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

 7.4.2021 klo 13-16 Webinaari: Kansainvälisiä näkökulmia lukutaidon kehittämiseen ja menetelmiin / Webinar: international perspective to literacy and reading promotion

Tervetuloa kuuntelemaan Kansallisen lukutaitostrategian webinaaria kansainvälisistä käytännöistä ja menetelmistä muualla maailmassa. Welcome to the webinar of the Finnish National Literacy Strategy - International perspective to literacy and reading promotion.

Lue lisää

Artikkeli

Suunnitelmallinen lukemis- ja kirjoitustaidon arviointi ja seuranta opetustyön tukena

Oppilaiden lukemisen ja kirjoittamisen taitojen säännöllinen seuranta ja tuen tarpeen tunnistaminen on tärkeää. Näin voidaan ajoissa huomata oppilaat, jotka tarvitsevat lisätukea sekä suunnitella sopivia tukitoimia.

Lue lisää

Artikkeli

Tavallisia tarinoita moninaisuudesta, moninaisia tarinoita tavallisuudesta

Kasvatustieteiden tohtori, yliopistonlehtori Jaana Pesonen on tutkinut moninaisuuden representaatiota suomalaisessa lastenkirjallisuudessa. Lukuliikkeen blogissa hän kertoo, mitä aikuisen tulisi huomioida lastenkirjoja valitessaan. Pesonen antaa esimerkin muutamasta kotimaisesta lastenkirjasta, jossa moninaisuutta -…

Lue lisää