Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Tiedotteet

28.03.2020

Tee sinäkin lukuteko jo tänään! Tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia mukana ”Luetaan! Lukuiloa liikkeellä” -kampanjassa ja päätapahtumassa Oulussa 25.5.–26.5.2021

HUOM! Tapahtuma siirtyy vuodella eteenpäin alkuperäisestä ajankohdasta 2020. ”Luetaan! Lukuiloa liikkeellä”-kampanjassa kannustamme Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntia, kirjastoja, päiväkoteja, kouluja, nuorisotaloja, yhdistyksiä ja muita toimijoita järjestämään erilaisia lukemiseen liittyviä tapahtumia lapsille, nuorille ja aikuisille.

Luetaan! Lukuiloa liikkeellä on Opetushallituksen Lukuliikkeen sekä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yhteinen kampanja, jonka avulla innostamme lapsia, nuoria ja aikuisia tekemään omia lukutekoja jo tänään. Lukuliike tukee alueellista yhteistyötä koko Suomessa ja pyrkii edistämään ammattilaisten osaamista ja kaikenikäisten lukutaidon kehittymistä.

Kampanjan päätavoitteena on tarjota tietoa ja työkaluja lasten ja nuorten lukutaidon kehittämiseen sekä lukuilon lisäämiseen. Keskitymme eri teemoihin kuten mediakasvatukseen, monilukutaitoon ja pelikasvatukseen, kirjallisuuteen, tarinoihin, sanataiteeseen, hyvinvointiin, laaja-alaiseen oppimiseen sekä lukemisen tukeen ja saavutettavuuteen. Lukemista tehdään näkyväksi monin eri tavoin ja teoin.

Pienikin lukuliike on tärkeä. Haastamme ihmiset ideoimaan ja hulluttelemaan vapaasti hyvän asian puolesta. Oman tapahtuman suunnittelussa saa hyödyntää kampanjan tarjoamia valmiita tapahtumaideoita ja käyttää kampanjan yhteisiä markkinointimateriaaleja, jotka löytyvät Luetaan! Lukuiloa liikkeellä -sivustolta. Kampanjaan voit osallistua itsellesi tärkeällä tavalla. Jaa esimerkiksi oma lukukokemuksesi tai lukuilosi somessa tunnisteilla #luetaan #lukuiloaliikkeellä #lukuliike.

 

Päätapahtuma Oulussa 25.-26.5.2021 (siirretty vuodella eteenpäin alkuperäisestä ajankohdasta 2020).

Luetaan! Lukuiloa liikkeellä -kampanjan päätapahtuma on Oulussa 25.5.–26.5.2021.

Päivissä on tarjolla toiminnallista tekemistä kaikenikäisille: lapsille, nuorille, opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle, kirjastoammattilaisille sekä muille lasten ja nuorten parissa työtä tekeville. Osallistujat pääsevät esimerkiksi tuottamaan omia tarinoita kuvin ja sävelin, kuulemaan Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvassa Heinähattua näyttelevää Emelia Levyä ja hänen tarinaansa elokuvan teosta sekä pysähtymään Aleksis Salusjärven asiantuntijapuheenvuoron äärelle teemasta Peruskoulusta putkaan – miten lukutaidolla ehkäistään syrjäytymistä. Ammattilaisten täydennyskoulusta on mahdollista seurata myös kotikatsomoista Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla. Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautuminen kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun aikana.

 

Kampanjan järjestävät:

Opetushallituksen Lukuliike
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, opetus- ja kulttuuritoimi
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut
Suomen vanhempainliitto
Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri
Ja monet muut toimijat

 

Luetaan! Lukuiloa liikkeellä sivut löydät täältä

 

Lisätietoja:

– Vastaava informaatikko, Elina Kauppila, p. 050 361 8285, Oulun kaupunginkirjasto

– Opetustoimen ylitarkastaja Sirpa Kova, p. 050 396 3068, opetus- ja kulttuuritoimi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

– Hankekoordinaattori Pia Lumme, p. 050 475 0991, Lukuliike, Opetushallitus

Luetaan! Lukuiloa liikkeellä on osa Lukuliikkeen yhteistyötä kaikkien Suomen aluehallintovirastojen kanssa.

Lisää tiedotteita

Tiedotteet

Lukuliike koulussa -pilottikoulut on valittu!

Lukuliike koulussa -pilotti herätti paljon kiinnostusta. Lukuliike kiittää suuresti kaikkia mukaan hakeneita kouluja aidosta innosta kehittää lukutaitoa omassa yhteisössään. Hakijoita oli yhteensä lähemmäs 300 koulua!

Lue lisää

Tiedotteet

Lukuliike koulussa -pilottihankkeen haku on auki 25.2. saakka!

Lukuliike aloittaa helmikuussa 2020 vuoden loppuun asti kestävän Lukuliike koulussa -pilotin, johon valitaan mukaan 45 perusopetuksen koulua. Hae mukaan!

Lue lisää

Tiedotteet

LUKUTREENIT -videosarja: treenaa itsesi huippukuntoon!

Lukutreenit on alakoululaisille tarkoitettu ohjelmasarja, jonka ideana on, että lukemista voi treenata ihan niin kuin vaikka jääkiekkoa tai pianonsoittoa. Sarja on toteutettu yhteistyössä Roope Lipastin ja Yle Uutisluokan kanssa.

Lue lisää