Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

12.10.2018

Tubettaja Mansikkka tapasi fanejaan Turun kirjamessuilla

Maiju Voutilainen eli Mansikkka on suosittu tubettaja, mutta myös runoilija. Hänen esikoisteoksensa Itke minulle taivas ilmestyi viime vuonna Otavan kustantamana.

Tubettaja Mansikkka nähtiin viime viikonloppuna Turun kirjamessuilla Lukuliikkeen messushow’ssa, sillä Mansikkkan mielestä huoli nuorten lukemisesta on aiheellinen ja Lukuliikkeelle on tarvetta.

– Siitä lähtien, kun opin lukemaan, olen vain kahminut kirjoja, Mansikkka kertoi. Esimerkiksi Harry Potterin maailma tuli hänelle lapsena tutuksi. Kirjoittamisen hän aloitti jo alakoulussa supervoimatyttö-leikkien pohjalta. Kipinä kirjoittamiseen ja runoihin löytyi uudestaan lukioikäisenä. – Kävin katsomassa tanssirunotaideteoksen, jossa oli Eino Santasen runoja. Se kolahti kovaa.

Sanataide voisikin olla yksi ratkaisu nuorten hiipuneeseen lukuintoon, sillä nuoret haluavat päästä itse tekemään ja vaikuttamaan. – Yksisuuntainen lukeminen voi vaikuttaa tylsältä, Mansikkka sanoi. Myös tubettajalla on välillä vaikauksia keskittyä kirjaan hektisessä arjessa, jossa tekee mieli pälyillä Instagramin feedia.

– Olen niin kärsimätön informaation saamisessa, että isojen kokonaisuuksien lukeminen voi olla välillä todella haastavaa, hän kertoi. Kun kirjaan keskittyy, on kokemus kuitenkin palkitseva. – Vähän kuin olisi käynyt jossain ihan muualla tai katsonut intensiivisen leffan, Mansikkka kuvaili.

Tubettajan tekee myös kirjakirjavinkkauksia, ja niiden pohjalta muutama seuraaja on uskaltanut tarttua kivalta kuulostavaan kirjaan. – Kirjavideoissa on kaikista sitoutunein yleisö.

Messushow’n päätyttyä fanit saivat tulla tapaamaan tubettajaa Lukukeskuksen messupisteelle. Selfiet olivat nosteessa.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Lukemalla parempi maailma

Kansallista lukuviikkoa vietetään 4.-10.4.2022. Lukuviikon järjestäjä on Lukukeskus. Opetushallituksen Lukuliike on kampanjan kumppani.

Lue lisää

Artikkeli

Lukuhuumaa Huuhkajien kanssa

Vuoden 2021 kevät oli monin tavoin historiallinen ajanjakso. Suomen miesten jalkapallon maajoukkue eli Huuhkajat valmistautuivat historian ensimmäiseen Euroopan mestaruusturnaukseen, ja sen innostamana Palloliitto yhteistyössä Lukuliikkeen kanssa toteutti Lue ja Liiku…

Lue lisää

Artikkeli

Lukutaitotyö on tavoittamista, tunnistamista ja tukemista

Kansallisen lukutaitostrategian webinaarissa 23.3. esiteltiin Suomessa toteutettuja hankkeita, joista on saatu tärkeätä tietoa ja käytänteitä lukutaitotyön tukemiseksi. Ohjelma eteni elinkaaren mukaan varhaislukemisesta aikuisten lukemiseen. Mukana oli monenlaisia tulokulmia monilukutaitoon, medialukutaitoon,…

Lue lisää