Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

11.03.2019

Tubettaja Miklu sekä tähtikirjailijat Sauvossa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Lukuliike koulussa tuo lukevia esikuvia, lukulähettiläitä ja tähtikirjailijoita kouluihin.

”Lukeminen antaa ajan päivästä, jolloin olen paikoillani ja opin jotain uutta tai panostan aivoihini”, sanoo tubettaja Miklu Bäck Kirjastokaistan kuvaamalla videolla. Miklu on yksi Lukuliike koulussa -kampanjan esikuvista ja lukulähettiläistä. Tubettajan Youtube-kanavalla on lähes 300 000 seuraajaa.

Nuorten into lukea laskee, minkä takia opettajat ympäri Suomen ovat toivoneet vetoapua lukemisen edistämiseksi. Lukuliike koulussa -kampanjaan on valikoitunut suomen- ja ruotsinkielisiä nuorten esikuvia eri aloilta. Julkisuuden henkilöt voivat omilla tarinoillaan ja esimerkillään saada vähänkin lukevan lapsen ja nuoren tarttumaan kirjaan.

Tubettaja Miklu vierailee Sauvon koulukeskuksella, Kaukovainion koulussa Oulussa ja Valtarin koulussa Iissä puhumassa yläkoululaisille lukemisesta. Haasteeseen saada lapset ja nuoret lukemaan tarttuvat Sauvossa myös kirjailija Roope Lipasti sekä Oulussa ja Iissä kirjailija Magdalena Hai. Lukuliike koulussa -kampanjan esiintyjät kertovat omasta lukuharrastuksestaan, lukemisen merkityksestä omaan elämäänsä sekä työstään. Tarkoitus on osoittaa, että lukemista tarvitaan monen osaamisen taustalla ja muistuttaa nuoria siitä, että kirjat ja kirjallisuus kuuluvat myös heille.

Roope Lipasti
Roope Lipasti

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Lukemalla parempi maailma

Kansallista lukuviikkoa vietetään 4.-10.4.2022. Lukuviikon järjestäjä on Lukukeskus. Opetushallituksen Lukuliike on kampanjan kumppani.

Lue lisää

Artikkeli

Lukuhuumaa Huuhkajien kanssa

Vuoden 2021 kevät oli monin tavoin historiallinen ajanjakso. Suomen miesten jalkapallon maajoukkue eli Huuhkajat valmistautuivat historian ensimmäiseen Euroopan mestaruusturnaukseen, ja sen innostamana Palloliitto yhteistyössä Lukuliikkeen kanssa toteutti Lue ja Liiku…

Lue lisää

Artikkeli

Lukutaitotyö on tavoittamista, tunnistamista ja tukemista

Kansallisen lukutaitostrategian webinaarissa 23.3. esiteltiin Suomessa toteutettuja hankkeita, joista on saatu tärkeätä tietoa ja käytänteitä lukutaitotyön tukemiseksi. Ohjelma eteni elinkaaren mukaan varhaislukemisesta aikuisten lukemiseen. Mukana oli monenlaisia tulokulmia monilukutaitoon, medialukutaitoon,…

Lue lisää