Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

03.04.2019

Tuure Boelius innostaa yläkoululaisia lukemaan

Kouvolan kaupungintalolla Lukuliike -koulutapahtumassa esiintyvät tubettaja Tuure Boelius sekä nuortenkirjailija Tuija Lehtinen sadoille koululaisille.

”Koulussa lukeminen on monelle hidasta, tekstistä on vaikea saada selvää tai löytää siitä olennaisimpia asioita”, kuvailee äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Helena Raski tavallista koulupäivää. Viime vuosina oppilaiden lukeminen on vähentynyt, ja harva lukee enää vapaa-ajallaan.

”Moni nuorista jopa ilmoittaa suoraan, ettei lue kirjoja ollenkaan. Lukemista ei tunnuta arvostavan”, Raski sanoo. Hänen mielestään on erityisen huolestuttavaa, että lukemista pidetään kuin minä tahansa harrastuksena, jota voi harrastaa tai olla harrastamatta. Lukemista tarvitaan kuitenkin monen osaamisen taustalla ja riittävä lukutaito on nuorelle välttämätön selviytyäkseen niin koulussa kuin arkielämässäkin.

Torstaina Raskin oppilaat Kouvolan yhteiskoulusta sekä pari muuta Kouvolan koulua saavat lukemiseen uuden näkökulma, sillä Kouvolan kaupungintalolle saapuu puhumaan lukukokemuksistaan tubettaja, laulaja ja näyttelijä Tuure Boelius sekä kampanjan tähtikirjailija, satoja kirjoja kirjoittanut Tuija Lehtinen osana Lukuliike koulussa -kampanjaa.

Muiden opettajien tavoin Raski on tyytyväinen, kun koulu saa vieraakseen lukevan esikuvan, koska nuoria on entistä haastavampaa houkutella pitkäjänteisen lukemisen pariin. Lukuliike koulussa -kampanjaan haki mukaa 800 koulua ympäri Suomen, ja koulutapahtuma järjestetään 40 koulussa tänä lukuvuonna.

Tapahtuma striimataan 4.4. klo 11.30 alkaen.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Kuuntelen, siis luen! Helsingissä maanantaina 4.9.2023 klo 14:00-17:00

Lue lisää

Artikkeli

Kysyttävää Lukutaito-ohjelman valtionavustuksen hakemisesta? Puhelinneuvontaa tarjolla toukokuussa

Lue lisää

Artikkeli

Mitä kuuluu kansalliselle lukutaito-ohjelmalle?

Lue lisää

Lisää materiaalia materiaalipankkiin:

Lähetä sähköpostitse osoitteeseen lukuliike@oph.fi seuraavat tiedot:
1. Materiaalin nimi
2. Lyhyt kuvaus (300-400 merkkiä)
3. Verkkosivun osoite
4. Kohderyhmä/materiaalin tunniste
5. Logo tai kuva materiaalista (joka voidaan julkaista materiaalipankissa)