Jaa sivu

facebook icon twitter icon

Artikkeli

03.04.2019

Tuure Boelius innostaa yläkoululaisia lukemaan

Kouvolan kaupungintalolla Lukuliike -koulutapahtumassa esiintyvät tubettaja Tuure Boelius sekä nuortenkirjailija Tuija Lehtinen sadoille koululaisille.

”Koulussa lukeminen on monelle hidasta, tekstistä on vaikea saada selvää tai löytää siitä olennaisimpia asioita”, kuvailee äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Helena Raski tavallista koulupäivää. Viime vuosina oppilaiden lukeminen on vähentynyt, ja harva lukee enää vapaa-ajallaan.

”Moni nuorista jopa ilmoittaa suoraan, ettei lue kirjoja ollenkaan. Lukemista ei tunnuta arvostavan”, Raski sanoo. Hänen mielestään on erityisen huolestuttavaa, että lukemista pidetään kuin minä tahansa harrastuksena, jota voi harrastaa tai olla harrastamatta. Lukemista tarvitaan kuitenkin monen osaamisen taustalla ja riittävä lukutaito on nuorelle välttämätön selviytyäkseen niin koulussa kuin arkielämässäkin.

Torstaina Raskin oppilaat Kouvolan yhteiskoulusta sekä pari muuta Kouvolan koulua saavat lukemiseen uuden näkökulma, sillä Kouvolan kaupungintalolle saapuu puhumaan lukukokemuksistaan tubettaja, laulaja ja näyttelijä Tuure Boelius sekä kampanjan tähtikirjailija, satoja kirjoja kirjoittanut Tuija Lehtinen osana Lukuliike koulussa -kampanjaa.

Muiden opettajien tavoin Raski on tyytyväinen, kun koulu saa vieraakseen lukevan esikuvan, koska nuoria on entistä haastavampaa houkutella pitkäjänteisen lukemisen pariin. Lukuliike koulussa -kampanjaan haki mukaa 800 koulua ympäri Suomen, ja koulutapahtuma järjestetään 40 koulussa tänä lukuvuonna.

Tapahtuma striimataan 4.4. klo 11.30 alkaen.

Lisää artikkeleita

Artikkeli

Lukemalla parempi maailma

Kansallista lukuviikkoa vietetään 4.-10.4.2022. Lukuviikon järjestäjä on Lukukeskus. Opetushallituksen Lukuliike on kampanjan kumppani.

Lue lisää

Artikkeli

Lukuhuumaa Huuhkajien kanssa

Vuoden 2021 kevät oli monin tavoin historiallinen ajanjakso. Suomen miesten jalkapallon maajoukkue eli Huuhkajat valmistautuivat historian ensimmäiseen Euroopan mestaruusturnaukseen, ja sen innostamana Palloliitto yhteistyössä Lukuliikkeen kanssa toteutti Lue ja Liiku…

Lue lisää

Artikkeli

Lukutaitotyö on tavoittamista, tunnistamista ja tukemista

Kansallisen lukutaitostrategian webinaarissa 23.3. esiteltiin Suomessa toteutettuja hankkeita, joista on saatu tärkeätä tietoa ja käytänteitä lukutaitotyön tukemiseksi. Ohjelma eteni elinkaaren mukaan varhaislukemisesta aikuisten lukemiseen. Mukana oli monenlaisia tulokulmia monilukutaitoon, medialukutaitoon,…

Lue lisää